ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ - Επικαιρότητα

Το κόμμα της ελληνικής μειονότητας «σπάει» τη συμμαχία με τους Σοσιαλιστές

Το ΚΕΑΔ θα ανακοινώσει τους υποψηφίους του για τα δημοτικά συμβούλια, σε όλη την επικράτεια, εκτός από τους υποψηφίους δημάρχους, που θα διεκδικήσουν τους δήμους στις περιοχές όπου ζει η ελληνική μειονότητα, όπως στη Χειμάρρα, τη Δρόπολη, τους Άγιους Σαράντα κ.ά.

Το Κόμμα Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ), το οποίο εκπροσωπεί και την εθνική ελληνική μειονότητα της Αλβανίας, ανακοίνωσε το «διαζύγιό» του, τουλάχιστον για τις δημοτικές εκλογές της 21ης Ιουνίου, με τη Συμμαχία του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος. Έκανε γνωστό ότι θα κατέλθει αυτόνομα στις δημοτικές εκλογές, χωρίς ωστόσο να αποκλείσει τις συμμαχίες σε τοπικό επίπεδο με άλλα κόμματα.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του κόμματος, οι υποψήφιοι θα καθοριστούν από Εθνικό Συμβούλιο της «Ομόνοιας», το οποίο θα συνεδριάσει στις 25 Απριλίου.

Μετά από επαφές με τις πολιτικές δυνάμεις της Αριστεράς και της Δεξιάς, το ΚΕΑΔ ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει σε καμία προεκλογική συμμαχία.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, το ΚΕΑΔ θα ανακοινώσει τους υποψηφίους του για τα δημοτικά συμβούλια, σε όλη την επικράτεια, εκτός από τους υποψηφίους δημάρχους, που θα διεκδικήσουν τους δήμους στις περιοχές όπου ζει η ελληνική μειονότητα, όπως στη Χειμάρρα, τη Δρόπολη, τους Άγιους Σαράντα κ.ά.

Λίγες μέρες πριν, ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ και αντιπρόεδρος της αλβανικής Βουλής, Βαγγέλης Ντούλες, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του σχετικά με τις συνομιλίες και τη στάση του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος για πιθανή συμφωνία με το κόμμα των Ελλήνων της Αλβανίας.

Τρίτη, 21 Απριλίου 2015